Kiekviena šeimininkė turi savo maisto gaminimo paslapčių. Net ir tą patį patiekalą šeimininkės gali pagaminti labai skirtingai. Šiandien pasidalinsime kulinarinėmis gudrybėmis, kurias mums atskleidė profesionalus virtuvės šefas. Jis papasakojo, kaip išvirti pačius skaniausius barščius, kurie tikrai maloniai nustebins jūsų šeimos narius ar svečius.
Išbandykite kelias gudrybes
Barščiai bus kur kas kvapnesni ir sodresnio skonio, jei juos virsite iš dviejų skirtingų burokėlių rūšių. Vieną burokėlį supjaustykite plonomis juostelėmis arba sutarkuokite burokine trintuve. Šį burokėlį pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus. Kepdami įpilkite vieną arbatinį šaukštelį acto.
Antrą burokėlį reikia sutrinti trintuve. Išspauskite sultis ir supilkite jas į barščius likus maždaug penkioms minutėms iki virimo pabaigos. Patiekalo skonis pastebimai pagerės.
Likus kelioms minutėms iki gaminimo pabaigos į barščius įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Barščiai taps tirštesni ir darnaus skonio.
Dauguma virėjų į barščius deda smulkiai supjaustyto česnako. Pakanka vos kelių česnako skiltelių, ir tai patiekalui tikrai suteiks ypatingą skonį ir aromatą.
O kaip jūs verdate barščius? Galbūt turite savo gudrybių?