Home Patarimai Kokių daiktų neturėtų būti jūsų virtuvėje?

Kokių daiktų neturėtų būti jūsų virtuvėje?

0
Kokių daiktų  neturėtų būti jūsų virtuvėje?

Ar kada susimąstėte, kad tinkamai sutvarkius namus jūsų gyvenimas gali pasikeisti į gerąją pusę? Marie Kondo metodai tikrai gali padėti tą padaryti – tereikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis.

Tikrai nebūtina kasdien kruopščiai valyti namus, tačiau turite nusiteikti, kad reikės veikti ryžtingai.

https://www.instagram.com/p/CFTCCEeA72h/?utm_source=ig_embed&ig_rid=08f1b092-f5a8-4fa6-a9d3-d0f5aad0fedc

Virtuvėje esančius maisto produktus vertėtų rūšiuoti ne pagal dabartinę jų laikymo vietą, bet pagal jų kategoriją. Pavyzdžiui, ilgai negendantys maisto produktai: makaronai, konservuotos daržovės, miltai, prieskoniai, arbata, kava turėtų būti laikomi vienoje vietoje.

https://www.instagram.com/p/CCRAqRgD_H9/?utm_source=ig_embed&ig_rid=705ab806-c6e5-4468-af4a-c258b4f9dc95

Patikrinkite maisto produktų galiojimo datas, ir išmeskite viską, kas jau netinkama vartoti, ar ko dėl tam tikrų priežasčių nebeplanuojate valgyti.

Birius produktus supilkite į tam skirtus indelius ir pažymėkite galiojimo datą. Tokiu būdu bus pašalinamas informacinis triukšmas.

Maisto produktus geriausia laikyti vertikaliai – net ir šaldytuve. Tai padės paprasčiau palaikyti tvarką.

https://www.instagram.com/p/CCzAPnoj1_c/?utm_source=ig_embed&ig_rid=b934051a-e07a-4d84-b69c-ae3ff29ab3db

Nuo senų laikų yra įprasta namuose turėti daugybę indų, tad nieko keisto, kad daugumos jų mes niekada nenaudojame. Pagalvokite, kurie iš virtuvėje esančių indų jums tikrai reikalingi, ir kurių nepasigestumėte, jei jų čia nebeliktų.

https://www.instagram.com/p/CGdpS4shvGz/?utm_source=ig_embed&ig_rid=c0b45671-73d5-40bf-a001-353f96e8cf5c

Viena svarbiausių Marie Kogdo taisyklių yra atsikratyti visko, kas nereikalinga. Galite be jokio gailesčio išmesti įtrūkusias lėkštes, įskilusius puodelius ar tuos indus, kurie jūsų virtuvėje metų metus atlieka tik dulkių kaupimo funkciją.

Taip pat vertėtų peržiūrėti ir savo puodų bei keptuvių „kolekciją“. Šiuos daiktus taip pat vertėtų laikyti kartu ir atsikratyti tų, kurie jums nėra reikalingi.

https://www.instagram.com/p/CGtJ5P8H0Op/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9399f7ef-c709-42a3-94fd-4b6042a6cfb3

Indus geriau laikyti kategorijomis. Jei tos pačios formos indus laikysite sudėtus vienas į kitą, tai tikrai padės sutaupyti vietos. Gali būti naudinga įsirengti papildomas vielines lentynėles, kurios padės išnaudoti visą spintelių lentynų aukštį.

Jei norite išsaugoti teigiamą energiją, puodus ir keptuves kartas nuo karto įtrinkite sausa druska ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

https://www.instagram.com/p/B5UDGfHItOh/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1e651fe5-3c2e-4f1a-8054-fea6210cf647

Mūsų protėviai ąsočius, stiklainius ir ketaus puodus džiovindavo lauke. Tai turėjo gilią prasmę: UV saulės spinduliai ne tik pasižymi antibakteriniu poveikiu, bet taip pat gali pritraukti teigiamą energiją.

https://www.instagram.com/p/CBgGn4gnkDc/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d6b446af-3095-4f7b-8888-ecee106b2abd

Tvarkydami virtuvę išdėliokite daiktus taip, kaip jums patinka. Nors visuomet norisi palaikyti tvarką, tačiau taip pat ne ką mažiau svarbu sukurti tokią erdvę, kurioje galėtumėte su malonumu gaminti maistą.

https://www.instagram.com/p/B0CFdheHGN6/?utm_source=ig_embed&ig_rid=756fd615-8699-4577-af97-bc15acc5505b

Be jokio gailesčio atsisveikinkite su tais dalykais, kurie sukelia neigiamus prisiminimus ir nemalonias emocijas. Daiktais apkrauta erdvė išblaško ir  atitraukia dėmesį nuo to, kas gyvenime iš tiesų svarbu. Kai tik atsikratysite daiktų pertekliaus, netrukus pajusite, kad tapote kur kas energingesni!