Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip paruošti tobulą klasikinę mišrainę su burokėliais?

Jei ko nors paklaustume, kokia yra jo mėgstamiausia mišrainė, jis greičiausiai pateiktų vieną iš dviejų variantų: balta mišrainė arba burokėlių mišrainė. Pastaroji mišrainė neretai vadinama „vinigretu“, tačiau lietuvių kalboje tai yra neteiktina svetimybė. Toks pavadinimas kilęs iš žodžio „vinaigrette“, kuris reiškia specialų salotų padažą, kurį sudaro actas ir augalinis aliejus. Šį kartą pakalbėsime, kaip paruošti tiesiog tobulą burokėlių mišrainę su žirneliais: nors gali atrodyti, kad tai – tiesiog elementaru, tačiau tam tikros gudrybės gali paversti mišrainę dar skanesne.

Ingredientų maišymas

Mišrainės ingredientų maišymui nesirinkite metalinio indelio: dėl šios medžiagos sąlyčio su rūgštiniais produktais gali išsiskirti kenksmingos medžiagos. Taip pat reikėtų maišyti atvėsintas daržoves, nes priešingu atveju mišrainė gali greitai pradėti rūgti.

Virti ar kepti?

Virtuvės šefai rekomenduoja rinktis ne virtas, bet keptas daržoves, nes tuomet mišrainės skonis bus tikrai ypatingas. Suvyniokite daržoves į foliją ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Iškeptas daržoves pjaustykite atskirai.

Mišrainės gardinimas

Pirmiausia pasūdykite paruoštas daržoves ir išmaišykite. Tuomet įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą išmaišykite.

Kaip paruošti burokėlių mišrainę?

Jums reikės:

  • 2 didelių bulvių
  • 1 morkos
  • 1 buroko
  • 5-6 šaukštų konservuotų žirnelių
  • 1 didelio konservuoto agurko arba 8 kornišonų
  • Augalinio aliejaus
  • Druskos

Kaip gaminti?

Daržoves iškepkite orkaitėje arba išvirkite. Prieš virdami ar kepdami daržovių nenulupkite.

Atvėsinkite paruoštas daržoves ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais. Susmulkintus burokėlius galite atidėti į atskirą indą, kad jis nesuteptų kitų daržovių.

Burokėlius pasūdykite ir pagardinkite augaliniu aliejumi – tuomet burokėliai neišskirs sulčių.

Susmulkinkite kornišonus arba marinuotą agurką, sudėkite į dubenį.

Į mišrainę galite įpjaustyti svogūnų laiškų ir įdėti mėgstamų prieskonių.

Pasūdykite ir sumaišykite visas daržoves, įberkite kelis šaukštus žaliųjų žirnelių ir išmaišykite.

Visą gaminimo procesą galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---