Visiems patinka aromatingi aukso spalvos bulviniai blynai su traškia plutele. Ypač jei pavyksta juos iškepti taip, kad viduje jie išliktų sultingi. Visi juos mėgsta, nes jie yra lengvai paruošiami, o ingredientai yra lengvai prieinami. Tačiau yra viena problema! Bulvės dažnai patamsėja. Dėl to patiekalas įgauna nemalonų pilkšvą atspalvį. Šiandienos straipsnyje sužinosite, kaip gaminti bulvinius blynus, kad bulvės nepatamsėtų. Pasidalinsime vertingais virtuvės šefo patarimais.
Kaip kepti blynus, kad tarkuotos bulvės nepatamsėtų
Jei pastebėjote, kavinėse ir restoranuose bulviniai blynai atrodo labai skaniai. Jų spalva gali šiek tiek skirtis, bet visada juose yra šilto auksinio atspalvio. Taigi, kaip virėjams pavyksta iškepti bulvinius blynus taip, kad bulvės nepatamsėtų? Yra keletas būdų. Dabar jums papasakosime apie paprasčiausią iš jų.
Kad bulvės nepatamsėtų, reikia jas sutarkuoti ir sumaišyti su rauginto pieno produktu. Pavyzdžiui, galite naudoti grietinę. Vienam didesniam indui tarkuotų bulvių užtenka šaukšto grietinės. Kartais virėjai taip pat naudoja vieną valgomąjį šaukštą šilto karvės pieno.
Jei gaminimo metu namuose neturite pieno ar grietinės, bulvinius blynus išgelbės svogūnai. Paimkite didelį svogūną ir jį smulkiai sutarkuokite. Tada sumaišykite jį su bulvių mišiniu. Svogūno pagalba bulviniai blynai tampa ne tik skanesni, bet ir kvapnesni!
Bulves taip pat galite smulkinti ne rankine tarka, o virtuviniu elektriniu trintuvu. Tai neleis bulvėms patamsėti. Patamsėjimas atsiranda dėl per daug ilgos reakcijos su oru.
Naudodamiesi šiais patarimais galite būti tikri, kad jūsų bulviniai blynai niekada nepatamsės. Taigi, linkime visoms namų šeimininkėms skanių blynų ir gero apetito!