Šiuo metu yra daugybė virtuvės prietaisų, kurie turėtų palengvinti mūsų gyvenimą. Tačiau žinoma, kad kai kurių problemų neįmanoma išspręsti. Kartais nieko negali būti geriau už seną išmintingą patarimą… Pasirodo, kai kurie įdomiausi triukai buvo panaudoti jau 1916 m.
Actas gali pagelbėti beveik visur!
Jį galite naudoti virtuvės kriauklei plauti arba valyti. Pasirodo, dar 1916 metais buvo žinoma viena įdomi acto savybė. Kartais pasitaiko, kad jūsų kiaušinio lukštas įskyla dar prieš verdant. Vis dėlto, tokius kiaušinius galite sėkmingai išvirti. Tereikia į indą, kuriame verdate kiaušinius, įpilti šiek tiek acto. Tada baltymai nenutekės iš įskilusio kiaušinio.
Į brangią vazą įpilkite smėlio
Jei bijote, kad valydami užkliudysite brangią vazą, kurią padovanojo močiutė, tiesiog pripilkite į vidų šiek tiek smėlio. Dėl to indas bus sunkesnis ir nejudės taip lengvai. Jei namuose turite skaidrią vazą, vietoj smėlio galite naudoti gražius akmenėlius ar ryžių grūdelius.
Atskirkite dvi stiklines
Įdėjus vieną stiklinę į kitą, kartais sunku jas atskirti vieną nuo kitos. Išėmimas gali baigtis vienos iš stiklinių skilimu, todėl ir šiuo atveju geriausia panaudoti 100 metų senumo triuką! Įdėkite apatinę stiklinę į dubenį su karštu vandeniu ir įpilkite šalto vandens į esančią viršuje. Po kurio laiko stiklines atskirsite be didelių problemų.
Atvėsinkite vyną nepridėdami ledo kubelių
Karštomis dienomis dažnai norime šalto gėrimo. Deja, į vyną įdėjus ledo, gėrimas gali pakeisti skonį. Taigi, jei mėgstate atšaldytą gėrimą ir norite tai padaryti greičiau, suvyniokite butelį į virtuvinį rankšluostį ir įdėkite į dubenį. Dabar tiesiog įpilkite į dubenį šalto vandens ir palaukite kelias minutes.
Lengvai išplaukite vandens buteliuką ar grafiną
Išplauti buteliuką su siauru kakleliu yra labai varginantis užsiėmimas. Verta išbandyti gudrybę, kuri buvo naudojama dar XX amžiuje! Į indo dugną įberkite šiek tiek ryžių ir užpilkite vandeniu. Galite patobulinti šį metodą ir įlašinti kelis lašus ploviklio. Dabar tereikia uždengti buteliuko angą ir gerai suplakti. Galiausiai įstatykite koštuvą į kriauklę – taip išpilant vandenį ryžiai neužkimš virtuvės kriauklės vamzdžių.
Per kelias sekundes surinkite sudužusias šukes
Tai užtruks tiesiog kelias akimirkas. Mūvėkite pirštines, kad nesusipjaustytumėte, o tada atsikratykite didžiausių stiklo gabalų. Dabar pamirkykite audinį vandenyje ir padėkite ant mažų gabalėlių. Šiek tiek palaukite ir braukite rankšluostį į centrą, formuodami rutulį. Taip surinksite visą stiklą labai lengvai.
Gamindami naudokite skalbinių segtuką
Jei gaminant reikia tik truputį pakelti dangtį, pravartu naudoti skalbinių segtuką. Tereikia jį prisegti prie puodo ir uždėti dangtį. Jei dangtis slysta nuo jūsų puodo, segtukas išspręs šią problemą.