Kepti kiaušiniai laikomi geriausiu patiekalu greitiems pusryčiams, tačiau jei į receptą pažiūrėsite kiek kitaip, tie patys ingredientai jau įgauna visiškai kitokį skonį ir atrodo lyg įgudusio virtuvės šefo pagamintas patiekalas. Receptas vis tiek išlieka paprastas: kiaušinius kepame tiesiai duonoje, kad pusryčiai taptų skanesni už paprastą kiaušinienę ir sveikesni už picą.
Ingredientai:
- 4 riekelės duonos arba batono;
- 4 kiaušiniai;
- 2 gabalėliai sūrio;
- 2 gabalėliai kumpio;
- 50 gramų šviežios grietinėlės;
- majonezo, džiovintų petražolių, druskos ir cukraus – pagal skonį.
Gaminimas:
Į gilų dubenį įmuškite 2 kiaušinius ir suplakite su 3 arbatiniais šaukšteliais majonezo (galima ir daugiau), 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus, šviežia grietinėle ir žiupsneliu druskos. Pamirkykite mišinyje kiekvieną duonos ar batono riekelę. Skrebučius nedelsdami perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus uždėkite kumpį ir sūrį.
Kitose dviejose duonos riekelėse padarykite apvalią skylutę, pamirkykite jas plaktų kiaušinių mišinyje. Šias riekeles dėkite ant kumpio ir sūrio.
Iš skrebučio išpjautus apskritimus padėkite ant duonos vienoje pusėje. Į duobutę atsargiai supilkite kiaušinio trynį be baltymo.
Ant viršaus galite užbarstyti mėgstamų žolelių, prieskonių. Tada patiekalą dėkite į orkaitę, kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!