Šie blynai su mėsa jums patiks, nes juos pagaminsite labai greitai. Garantuojame, kad pradėsite juos kepti kiekvieną savaitgalį!
Ingredientai:
- miltai – 320-350 g;
- kefyras – 0,5 stiklinės;
- grietinė – 0,5 stiklinės;
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušinis – 1 vnt.;
- soda – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Įdarui:
- bet kokia malta mėsa – 300-400 g;
- svogūnas – 1 vnt.;
- druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą blynams: sumaišykite visus ingredientus, išskyrus miltus, iki vientisos masės. Tada suberkite dalį persijotų miltų ir užminkykite tešlą. Tešlą padėkite ant miltais apibarstyto paviršiaus, toliau minkykite ir suberkite likusius miltus. Turėtumėte gauti minkštą ir elastingą tešlą. Uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
Į maltą mėsą įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir smulkintų žolelių. Svogūną labai smulkiai supjaustykite ir taip pat suberkite į faršą. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba lydyto sviesto, išmaišykite.
Galiausiai tešlą padalinkite į 3 dalis, kiekvieną iškočiokite į didelį blyną, sudėkite trečdalį faršo, susukite, gerai suspauskite šonus.
Supjaustykite suktinį į 5 dalis, suspauskite kraštelius ir kočėlu iškočiokite į paplotėlius. Taip padarykite su visais blynais.
Šiuos blynelius su mėsa apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Iškeptus blynus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Skanaus!