Šis naminis pyragas jums bus pats skaniausias. Dar pradžiugins ir tai, kad jį labai nesunku pasigaminti. Pabandykite!
Ingredientai:
Pagrindui:
- miltai – 1 stiklinė
- cukrus – 0,75 stiklinės
- kiaušiniai – 3 vnt.
- grietinė – 3 valgomieji šaukštai
- druska – žiupsnelis
- kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
- augalinis aliejus
- konservuoti ananasai – 1 indelis
Kremui:
- grietinė – 400 g
- cukrus – 0,5 stiklinės.
Šokolado sluoksniui:
- cukrus – 2 valgomieji šaukštai
- kakava – 1,5 valgomojo šaukšto
- sviestas – 50 g
- Pienas – 2 valgomieji šaukštai.
Maisto gaminimas:
- Biskvitui atskirkite baltymus nuo trynių.
- Į trynius įdėkite 2 šaukštus cukraus ir išmaišykite.
- Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų ir sumaišykite su kiaušinių tryniais.
- Tada sudėkite grietinę, miltus, kepimo miltelius, įberkite druską ir atsargiai viską išmaišykite.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
- Iškepusį biskvitą perpjaukite į 2 dalis.
- Tada gaminkite kremą, sumaišykite grietinę su cukrumi.
- Vieną biskvito dalį gausiai aptepkite kremu ir išdėliokite ananaso gabalėlius.
- Antrąją biskvito dalį supjaustykite kubeliais, sudėkite į likusią kremo masę ir išmaišykite.
- Tada sudėkite jį ant ananasų. Jei norite, papuoškite likusiais ananasais.
- Visus šokolado sluoksnio ingredientus sumaišykite, ištirpinkite vandens vonelėje ir pilkite ant pyrago.
- Leiskite pyragui išmirkti. Skanaus!