Moliūgų pyragas su apelsinais tikrai nepaliks abejingų. Pasigaminkite šį skanų desertą ir mėgaukitės pasakišku skoniu!
Ingredientai:
Pagrindui:
- Miltai – 300 gramų
- cukrus – 150 gramų
- druska – 1/2 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai – 6 gramai
- sviestas (šaldytas) – 200 gramų
- vanilės ekstraktas – 1 arbatinis šaukštelis
- actas 5-7% – 1 arbatinis šaukštelis
- kiaušinių tryniai – 2 vnt.
Įdarui:
- Moliūgas – 550 gramų
- cukrus – 40 gramų
- apelsino žievelė – 1 valgomasis šaukštas
- apelsinų sultys – 25 mililitrai.
Maisto gaminimas:
- Išsijotus miltus sumaišykite su cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Šaltą sviestą įtrinkite į miltus ir voliokite, maišykite, kol susidarys trupiniai. Įpilkite acto, vanilės ekstrakto ir sudėkite kiaušinio trynius. Vėl pamaišykite.
- 2/3 miltų masės supilkite į kepimo formą, išteptą sviestu, lengvai sutrinkite. Likusią tešlos dalį dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
- Įdarui moliūgą sutarkuokite stambia tarka, suberkite apelsino žievelę, sudėkite cukrų ir įpilkite apelsinų sulčių. Viską išmaišykite. Įdarą tolygiai paskirstykite ant pagrindo kepimo formoje ir ant viršaus supilkite likusius trupinius.
- Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30-40 min. Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, tik tada išimkite iš orkaitės. Skanaus!