Ingredientai
- kiaušiniai – 2 vnt.,
- cukrus – 100 g,
- druska – 1 žiupsnelis,
- vanilės ekstraktas – 2 lašai,
- augalinis aliejus – 100 ml,
- grietinė – 110 g,
- kepimo milteliai – 2 šaukšteliai,
- miltai – 200 g.
Įdarui
- obuoliai – 5 vnt.,
- riešutai – 30 g,
- uogienė – 1 valgomasis šaukštas,
- cukraus pudra.
Gaminimo eiga
Sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską, sviestą, grietinę ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite ir suberkite miltus su kepimo milteliais. Užmaišykite skystą tešlą.
Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais. Į formą, padengtą kepimo popieriumi, išdėliokite obuolius, patepkite juos uogiene ir supilkite tešlą.
Kepkite 180°C temperatūroje 35–45 minutes, ar iškepę tikrinkite dantų krapštuku ar mediniu iešmeliu.
Atsargiai apverskite iškepusį ir atvėsusį pyragą, pabarstykite smulkintais riešutais ir cukraus pudra.
Skanaus su arbata!