Home Receptai Desertai Trapūs sausainiai su majonezu: receptas iš vaikystės

Trapūs sausainiai su majonezu: receptas iš vaikystės

0
Trapūs sausainiai su majonezu: receptas iš vaikystės

Ingredientai

  • sviestas – 200 g,
  • cukrus – 200 g,
  • majonezas – 200 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • miltai – 4 puodeliai,
  • kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio,
  • vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

  1. Atšaldytą sviestą rankomis sutrinkite su miltais iki trupinių. Sudėkite kiaušinius, majonezą, kepimo miltelius, vanilę ir įprastą cukrų. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
  2. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Tešlai formuoti naudokite mėsmalę ir specialų antgalį ar sausainių formavimo prietaisą, suformuotus sausainius dėkite ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
  3. Kepti 180°C temperatūroje 20 min. Iškepusius trapios tešlos sausainius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].