Paprastą mėsą galima nesunkiai iškepti taip, kad taptų delikatesu ir tirptų burnoje. Pats receptas nesunkiai atkartojamas įprastoje virtuvėje: visas skonio subtilumas suteikiamas paskutiniame etape, kai mėsa troškinama meduje.
Ingredientai
- 470 gramų kiaulienos sprandinės,
- 4 skiltelės česnako,
- 100 mililitrų sojų padažo,
- 100 gramų medaus,
- 1/4 citrinos,
- šaukštas siračos padažo,
- grietinėlė,
- druska, pipirai,
- lydytas sūris.
Gaminimo eiga
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Įdėkite porą skiltelių česnako ir mėsą, kepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių. Mėsą apkepkite, kol ši įgaus malonią auksinę spalvą. Susidariusi plona plutelė sulaikys visas viduje esančias sultis. Dabar mėsą perkelkite į kepimo skardą, padengtą folija, ir įdėkite į orkaitę kepti 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Atėjo laikas paruošti glazūrą. Į puodą supilkite siračą, sojų padažą, supilkite medų, iš ketvirtadalio citrinos išspauskite sultis. Uždėkite ant stiprios ugnies ir užvirkite. Pasirinktinai į padažą galite įdėti ir 2 skilteles česnako, jis tik sustiprins skonį.
Mėsą išimkite ir sudėkite į puodą su glazūra. Mėsą pavirkite šiame padaže po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
Recepto vaizdo įrašas:
Skaniausia bus kaip garnyrą patiekti baltus birius ryžius. Jie sugers sultis ir patys savaime taps tikru delikatesu. Skanaus!