Skaitytojos receptas, kurio nežino net daugelis patyrusių konditerių. Šis kepinys yra it mažas stebuklas! Nors jame yra mielių, bet jo nereikia kildinti nė minutės. Nereikia net kildinti tešlos ant kepimo skardos. Paprasčiausiai sumaišykite, įdarykite, susukite ir pašaukite tiesiai į orkaitę! Būtinai išbandykite šį gardų naminį pyragą.
Jums reikės:
- 1 kg miltų
- 1 kubelio mielių
- 600 ml pieno
- 200 ml aliejaus
- 6 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 6-7 obuolių
- Cinamoninio cukraus pabarstymui
Papildomai:
- Pasirinktinai – cukraus pudros
Aptepimui:
- Kiaušinių
Gaminimo eiga:
Tešlą paruošti labai paprasta!
Tiesiog viską sumaišykite dubenyje ir iš visų ingredientų užminkykite tešlą.
Tešla turi būti elastinga ir su ja turi būti labai lengva dirbti.
Iš pusės viso kiekio pavyks pagaminti 2 štrudelius, o iš viso kiekio pagaminsite net 4 štrudelius.
Paruoškite įdarą:
Tiesiog ant tešlos sutarkuokite obuolius.
Pabarstykite cinamoniniu cukrumi ir suvyniokite.
Įdėkite paruoštus štrudelius į kepimo skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol kepinys taps auksinės spalvos.
Galiausiai galite pabarstyti cukraus pudra.
Linkime gero skonio!