Sočiai vakarienei paruošti dažniausiai prireikia kone viso vakaro, o po gaminimo tenka išplauti ir indus, ir keptuves bei puodus. Žinodami šį nuostabiai skanios vištienos sultingame grybų padaže receptą, vakarienę pagaminsite vos per 30 minučių, o ir viską padarysite vienoje keptuvėje, neteršdami papildomų lėkščių. Recepto pagrindu paimsime paprastą parduotuvėje pirktą vištieną, tačiau pagaminsime ją tokią minkštą, kad net nereikės jos kramtyti.
Ingredientai
- 4 dideli vištienos filė gabaliukai ar ketvirčiai,
- pipirų mišinys (šiuo atveju idealiai tinka juodi, balti, raudoni ir žali pipirai),
- 2 vidutiniai svogūnai,
- česnako galvutė,
- 200 gramų grybų,
- 50 gramų sviesto,
- pasirinktinai vištienos sultinio koncentratas, kubelis ar kito skonio sultinys,
- 2 pakuotės riebios grietinėlės (viso apie 250 ml),
- 100 gramų bet kokio kietojo sūrio.
Gaminimo eiga
Pagal šį receptą mums nereikia pjaustyti filė išilgai, kaip paprastai daroma su vištiena. Filė lengvai pamuškite, pabarstykite pipirų ir druskos mišiniu. Tada iš karto apkepkite filė iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir padėkite ant folijos, kad mėsa neatvėstų.
Toje pačioje keptuvėje, likusiuose nuo vištienos riebaluose, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Po 4 minučių suberkite į juos vidutinio dydžio gabaliukais supjaustytus grybus, įdėkite 50 gramų sviesto ir išmaišykite. Ant grybų užpilkite vištienos sultinį (jei jo nėra po ranka, galite apsieiti ir be to) ir grietinėlę.
Kaitrą įjungiame iki maksimumo, ir maišydami verdame padažą kol sutirštės, tai užtruks apie 5–7 minutes. Praėjus nurodytam laikui, suberkite sūrį į keptuvę. Kai tik jis išsilydys, vištieną grąžinkite į padažą ir po 10–12 minučių troškinimo išjunkite viryklę.
Recepto vaizdo įrašas:
Taip paruoštą vištieną patiekite ant stalo tiesiai toje pačioje keptuvėje, po dugnu padėdami lentelę. Toks pateikimas sukels apetitą šeimai ir svečiams. Skanaus!