Paruoškite naminį slėgtainį be jokių konservantų, ir mėgaukitės savo rankomis pagamintu skanėstu.
Pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo jį lengvai paruošite, o skonis jus maloniai nustebins!
Jums reikės:
- 300 g rūkytos arba virtos vištienos krūtinėlės (galite derinti 2 rūšių mėsą, kiekvienos po 150 g)
- 4 virtų kiaušinių
- 40 g krapų
- 1 – 2 skiltelių česnako
- 200 g kefyro
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių
- 35 g želatinos + 100 g šalto vandens
- Druskos pagal skonį
- Plastikinio butelio
Gaminimo eiga:
Pirmiausia želatiną sudėkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu.
Leiskite jai išbrinkti (arba vadovaukitės ant pakuotės pateiktais nurodymais).
Tada mažais gabalėliais supjaustykite rūkytą krūtinėlę.
Nulupkite kietai virtus kiaušinius.
Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais arba sutarkuokite stambia tarka.
Viską sudėkite į dubenį.
Taip pat sudėkite smulkintus krapus, išspaustą česnaką ir viską gerai išmaišykite.
Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
Supilkite kefyrą į dubenėlį, suberkite druską, garstyčias ir želatiną.
Nupjaukite plastikinio butelio kaklelį.
Užpildykite jį mėsos mišiniu.
Po to butelio turinį užpilkite kefyro ir mėsos mišiniu.
Kartkartėmis švelniai paspauskite butelį, kad šis mišinys užpildytų visas ertmes.
Plastikinio butelio viršų uždenkite maistine plėvele.
Palaikykite šaldytuve bent 4-5 valandas, bet geriausia per visą naktį.
Kai sukietės, atsargiai perpjaukite plastikinį butelį ir išimkite sustingusį slėgtainį.
Paruoštas gaminys puikiai išlaikys savo formą, todėl reikės jį tik supjaustyti griežinėliais ir galėsite patiekti ant stalo.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: