Skanus pyragas su varške, saldžia grietinėle ir kokosų drožlėmis. Tai puikus desertas!
Jums reikės:
Kokosiniams rutuliukams:
- 200 g varškės
- 3 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio trynio
- 6 šaukštų kokosų drožlių
Tešlai:
- 200 g margarino
- 150 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 kiaušinio baltymo
- 150 ml grietinės
- 3 šaukštų pieno
- 300 g paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų kakavos miltelių be cukraus
Grietinėlės sluoksniui:
- 400 ml grietinės
- Cukraus pudros pagal skonį
2 variantas (virtam kremui):
Jei norite, vietoj pudingo miltelių galite išbandyti šią alternatyvą, jai reikės:
- 150 g cukraus pudros
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų paprastų miltų
- 500 ml pieno
- Vanilės kvapiosios medžiagos
- 1 valgomojo šaukšto kakavos miltelių be cukraus (pabarstymui)
Gaminimo eiga:
Kokosiniams rutuliukams sumaišykite varškę, cukrų, kiaušinio trynį ir kokosų drožles.
Iš šio mišinio suformuokite rutuliukus.
Kai rutuliukai bus paruošti, paruoškite tešlą.
Sumaišykite margariną su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, tada įmaišykite baltymus.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite grietinę bei pieną.
Viską išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis.
Vieną tešlos dalį supilkite į skardą.
Į kitą dalį įmaišykite kakavos miltelius.
Ant šviesios tešlos viršaus užberkite kakavos miltelius ir sudėkite paruoštus rutuliukus.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje orkaitėje apie 40 minučių.
Paruoškite nevirtą kremą:
Tiesiog išplakite grietinę su cukrumi.
Arba paruoškite virtą kremą:
Sumaišykite kiaušinius, miltus, cukrų ir vanilės aromatą, supilkite pieną.
Virkite ant didelės ugnies, kol mišinys sutirštės.
Nuolat maišykite, kad nepridegtų.
Kai išvirs, pagal skonį galite įmaišyti vanilės aromato.
Atvėsinkite tešlą, supilkite ant jos kremą, pabarstykite kakavos milteliais ir supjaustykite.
Linkime gero skonio!