Paruoškite šią skanią keptą vištieną pietums pagal naują receptą iš „YouTube“ kanalo, ir ja mėgausis visa šeima. Šis receptas yra labai populiarus internete, nes tokiu būdu paruošta vištiena neišsausėja ir yra fantastiško skonio! Labai skanus patiekalas, kuris praturtins jūsų meniu!
Jums reikės:
- 1 vištos
- 1 kopūsto galvos
- 3 šaukštų grietinės
- 2 šaukštų sojos padažo
- 100 g sviesto
- 80 ml augalinio aliejaus
- Druskos
- Kario miltelių
- Džiovintų česnakų
- Raudonųjų paprikų miltelių
- Provanso žolelių
- Juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia perpjaukite vištieną vertikaliai per krūtinkaulį, kad galėtumėte ją atverti.
Mediniu kočėlu ją šiek tiek padaužykite, kad višta būtų kuo plokštesnė.
Dubenyje sumaišykite grietinėlę su visais prieskoniais ir žolelėmis.
Įmaišykite sojų padažą.
Dabar vištą įdėkite į dubenį.
Vištą iš abiejų pusių aptepkite paruoštu marinatu.
Uždenkite dangčiu.
Palikite marinuotis 1 valandą.
Tuo tarpu paruoškite kopūstus, išpjaukite kotą.
Padalinkite kopūstą į mažesnes dalis.
Tada sudėkite kopūsto gabaliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir aptepkite minkštu sviestu.
Pabarstykite prieskoniais ir Provanso žolelėmis.
Ant kopūstų uždėkite grilio groteles.
Dabar apkepkite vištieną keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, gerai prispausdami dangčiu, ir tada uždėkite ant grotelių virš kopūstų.
Viską uždenkite drėgnu kepimo popieriumi ir įdėkite į 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Taip iškepta vištiena bus labai sultinga!
Praėjus šiam laikui, nuimkite kepimo popierių, išsiskyrusias sultis supilkite į indelį.
Kepkite 220°C temperatūroje dar 15 minučių.
Paruošta!
Galite patiekti.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: