Skanus šviežias pyragas, kuris jums tikrai patiks! Jis ne tik labai skanus, sultingas, bet ir greitai paruošiamas.
Šį puikų receptą radome internete.
Jums reikės:
- 6 kiaušinių (atskirkite trynius ir baltymus)
- 6 šaukštų cukraus pudros
- 2 šaukštų aliejaus
- 6 šaukštų pusiau rupių miltų
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- Kakavos
Įdarui:
- 500 g minkštos varškės (arba daugiau)
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- Cukraus pudros pagal skonį
- Citrinų sulčių
- Sviesto
Papildomai:
- Persikų iš skardinės
- 2 pakelių vanilinio pudingo miltelių
- Vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia iki putų išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra.
Palaipsniui supilkite aliejų ir įmaišykite miltus, kepimo ir kakavos miltelius.
Kiaušinių baltymus plakite iki standžios masės.
Viską sumaišykite, ir supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.
Kepkite maždaug 160 laipsnių temperatūroje orkaitėje apie 10 minučių.
Įdaro paruošimas:
Paimkite 500 g minkštos varškės (arba daugiau), 1 vanilinio cukraus pakelį, cukraus pudros pagal skonį, citrinos sulčių, sviesto ir viską išsukite.
Gautą įdarą tolygiai paskirstykite ant atvėsusio pyrago.
Nupilkite persikų sultis ir į jas įpilkite vandens, kad susidarytų 750 ml skysčio, jei reikia, įberkite daugiau cukraus ir įpilkite citrinos sulčių.
2/3 skysčio užvirinkite puode, o į likusią 1/3 dalį įmaišykite vanilinių pudingo miltelių.
Kai vanduo puode užvirs, suberkite pudingo miltelius ir virkite, kol kremas sutirštės.
Persikus supjaustykite mažesniais gabalėliais ir paskleiskite ant kremo sluoksnio.
Ant persikų supilkite pusiau atvėsusį kremą ir paskirstykite bei palikite, kad sustingtų.
Leiskite atvėsti ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Linkime gero skonio!