Home Patarimai Sužinokite, kaip naudoti foliją ir kepimo popierių – skirtumas iš tiesų nuostabus!

Sužinokite, kaip naudoti foliją ir kepimo popierių – skirtumas iš tiesų nuostabus!

0
Sužinokite, kaip naudoti foliją ir kepimo popierių – skirtumas iš tiesų nuostabus!

Folija ir kepimo popierius jau daugelį dešimtmečių yra puikūs virtuvės pagalbininkai.

Tačiau ar žinote, kaip tinkamai juos naudoti virtuvėje?

Kai kurie patarimai jums gali būti akivaizdūs ir senai žinomi, tačiau yra ir tokių, apie kuriuos nežinojote, kad taip reikia daryti ir kur tai yra tinkamiausia.

Tikimės, kad šie patarimai dar labiau palengvins jūsų gyvenimą!

Dažniausiai net nesusimąstome, ar patiekalui gaminti geriau naudoti foliją, ar kepimo popierių.

Šias priemones naudojame tiesiog intuityviai.

Tačiau kartais net ir intuicija gali suklaidinti.

Taigi, padėsime jums racionaliai apsispręsti, kada geriau naudoti foliją, o kada – kepimo popierių!

Daržovės

Kepdami daržoves, turbūt dauguma iš mūsų naudoja aliuminio foliją.

Tačiau jei po ranka turite tik kepimo popieriaus, nebijokite jį panaudoti.

Tiesiog lengvai jį patepkite alyvuogių aliejumi ir įvyniokite į jį daržoves.

Taip gaminant daržovės bus sultingesnės ir skanesnės.

Vištiena arba kalakutiena

Vištieną ir kalakutieną visada kepkite naudodami foliją.

Jos pagalba mėsa išliks sultinga ir greičiau iškeps.

Rekomenduojame įtrinti mėsą aliejumi, druska ir pipirais, suvynioti ją į foliją ir prieš iškepant atidengti likus maždaug 15-20 minučių.

Mėsa bus minkšta, sultinga, o jos paviršius gražiai apskrus.

Žuvis

Viskas priklauso nuo ruošiamos žuvies rūšies.

Jei ruošiatės kepti lašišą, sudėkite ją ant kepimo popieriaus, pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Taip pat galite pridėti daržovių.

Kepimo popierius neleis išgaruoti drėgmei, žuvis geriau įsigers prieskonių ir išliks sultinga.

Prieš baigiant kepti, kelioms minutėms popierių atidenkite.

Puikiai vos per 15 minučių paruošta žuvis!

Tereikia lašišos, pasirinkto garnyro, prieskonių ir kepimo popieriaus!

Iš kepimo popieriaus iškirpkite štai tokią formą.

Šiek tiek patepkite aliejumi ir ant vienos pusės sudėkite lašišą bei garnyrą.

Pagardinkite druska ir pipirais.

Suvyniokite ir sudėkite ant kepimo skardos.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Tada palikite orkaitėje, kol pilnai iškeps.

Rezultatas bus tiesiog puikus!

Upėtakio kepimas folijoje

Jei norite, kad po kepimo upėtakio mėsa būtų rausva, kepkite žuvį folijoje, nes ji atlaiko aukštesnę temperatūrą.

Sausainiai, pyragaičiai ir pyragėliai

Kad saldžius ir pikantiškus kepinius tikrai geriau kepti ant kepimo popieriaus, tikrai žino kiekviena gera šeimininkė.

Tiesą sakant, folija gali prilipti prie kepinių, jie gali išdžiūti ir paruduoti labiau nei reikėtų.

Tortai

Žinoma, pyragai paprastai kepami ant riebalais pateptų ir miltais pabarstytų kepimo skardų arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Tačiau išskirtiniais atvejais foliją galite naudoti pyragams iš tirštesnės tešlos (pvz., pyragaičiams) arba jei reikia iškepti, pavyzdžiui, neįprastos formos pyragą. Pyragą galite formuoti, nes iškepusį pyragą paprasčiau išimsite, o foliją nuimsite tiesiog patraukę už folijos galų.

Senų kepimo skardų privalumas – minkštesni kepiniai ir trumpesnis kepimo laikas!

Pirmiausia popierių reikia šiek tiek sudrėkinti, o ne dėti ant sausos kepimo skardos.

Atlikę šį nedidelį triuką, užtikrinsite geresnį temperatūros išlaikymą kepimo metu, todėl prireiks mažiau laiko nei esate įpratę.

Be to, iškepus minkštą biskvitą bus daug lengviau jį nuimti nuo popieriaus.

Antrasis žingsnis – sudrėkinkite kepimo skardą trupučiu vandens. Rankomis sulamdykite kepimo popierių ir išlyginkite jį ant sudrėkintos kepimo skardos.

Pasak šeimininkių, dėl šios gudrybės pyragas taps minkštesnis, todėl iškepęs bus skanesnis. Taip pat jis tolygiai iškeps.