Puikus naminių bandelių receptas, jas namuose gaminsite tikrai gana dažnai, nes jos bus skanios ir labai greitai paruošiamos. Jų nereiks kildinti, o tešla vis tiek bus labai puri. Jei norite pagaminti kažką tikrai įspūdingo, šis receptas jums tikrai labai tiks!
Jums reikės:
- 30 g šviežių mielių
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 200 g paprastų miltų
- 200 g ruginių miltų
- 275 ml drungno pieno
- 30 g lydyto sviesto
Gaminimo eiga:
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles su trupučiu pieno ir cukrumi.
Sumaišykite abiejų rūšių miltus su druska.
Įpilkite likusį pieną.
Sudėkite sviestą ir sumaišytas mieles su pienu bei cukrumi.
Užminkykite vientisą tešlą.
Jei reikia, galite papildomai įpilti pieno, jei tešla per standi, arba miltų – jei per skysta.
Iš tešlos iškočiokite apskritimą.
Padalinkite tešlą į maždaug 10 vienodų trikampėlių.
Susukite nuo platesnės pusės į siauresnę.
Arba iškočiokite į ovalą ir tiesiog susukite – bandelės bus kitokios formos, bet skonis dėl to tikrai nebus prastesnis.
Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Prieš kepimą aptepkite vandeniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros, įdėkite bandeles į įkaitintą orkaitę su puodeliu karšto vandens.
Kepkite apie 10 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
Linkime gero skonio!