Šiam pyrago desertui iškepti nereiks jokios ypatingos progos. Jis toks fantastiškai minkštas ir skanus, kad galėsite jį kepti kasdien!
Šiems naminiams pyrago gabaliukams pagaminti reikės vos vieno kiaušinio ir 5 minučių laiko.
Šį receptą sužinojome iš vienos močiutės ir rekomenduojame jį visiems, ir tikrai ne tik per šventes!
Jums reikės:
- 200 g cukraus pudros
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų medaus
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus
- 200 ml pieno
- 300 g paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
Glajui:
- 250 g cukraus pudros
- 50 g kakavos
- 5-6 šaukštų pieno
- 250 g sviesto (arba margarino)
- 250 g kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Kiaušinius su cukraus pudra plakite iki putų.
Pamažu supilkite skystus ingredientus – aliejų, medų ir pieną.
Galiausiai suberkite persijotus miltus su kepimo miltelius.
Viską gerai išmaišykite.
Supilkite mišinį ant riebalais išteptos kepimo skardos arba ištepto sviestu kepimo popieriaus.
Tešlą kepkite 160°C temperatūroje apie 20 min.
Kadangi kiekviena orkaitė kepa skirtingai, būtinai patikrinkite ar tešla iškepė mediniu pagaliuku.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustykite kubeliais.
Glajaus paruošimas:
Cukraus pudrą, kakavos miltelius ir pieną sumaišykite, ir leiskite užvirti.
Tada į glajų įmaišykite sviesto.
Dabar paruoškite du indus, į kuriuos reikės įmerkti pyrago kubelius.
Į vieną įpilkite glajų, o į kitą suberkite kokoso drožles.
Pirmiausia kubelius pamerkite į glajų.
Galiausiai apvoliokite juos kokoso drožlėse.
Linkime gero skonio!