Mano močiutė moka gaminti tobulus blynus. Kiekvienas blynas yra kaip meno kūrinys – nors imk ir rodyk jį per televizorių. Blynai taip gerai dera su arbata, o jei dar pagardinsi medumi… Kartą, kai dar buvau kūdikis, žiūrėjau į šiuos blynelius ir paklausiau, ar įdaras neiškris, jei į tokį skylėtą blyną jo įdėsi. Močiutė ilgai juokėsi, o kitą dieną specialiai man kepė blynus be skylučių. Šįkart – laiko patikrintas receptas blynams be skylučių.
Blynai be skylių ir burbuliukų
Kai noriu gaminti blynus su įdaru, visada naudoju močiutės receptą. Geresnio recepto tiesiog nežinau. Blynus lengva paruošti ir jie yra labai stiprūs. Idealiai tinka bet kokiam įdarui, ypač kondensuotam pienui ar uogienei. Ir iš jų galite gaminti vokelius su kietuoju sūriu, žolelėmis ir grybais. Sūris išsilydys, bet neišbėgs!
Ingredientai
- 4 valg. š. aliejaus
- 4 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. miltų
- 2 valg. š. pieno
- 4 kiaušiniai
- 2 valg. š. krakmolo
- 1 stiklinė verdančio vandens
- vanilė
- žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
1. Šių stiprių blynų pagrindas yra gerai išplakti kiaušiniai. Juos reikia išplakti su cukrumi, įdedant šiek tiek vanilės ir šiek tiek druskos. Dabar galite pridėti pieno, sviesto ir toliau plakti.
2. Stebuklingas ingredientas, garantuojantis tvirtus blynus be skylučių, yra krakmolas. Jį reikia užpilti verdančiu vandeniu, tada viską gerai išmaišyti.
3. Miltus dedame paskutinius ir po truputį, kad mūsų idealiuose blyneliuose neliktų nė vieno gumuliuko.
4. Dabar įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pradedame kepti. Paruoštus blynus galima įdaryti mėgstamu įdaru. Patariu sutarkuoti kietąjį sūrį, supjaustyti smulkiai virtus grybus ir įdėti šiek tiek krapų. Bus geriau nei bet kokia pica!
Kiekviena šeimininkė tikrai turi savo ypatingą ir 100% patikimą blynų gaminimo būdą. Papasakokite apie savo mėgstamiausią mūsų skaitytojams!