Paruoškite išskirtinį kreminį – vaisinį skanėstą namuose pagal mūsų pateikiamą paprastą receptą. Jis jūsų namuose sulauks netikėtos sėkmės, vaikai negalės jo nustoti valgyti.
Nuostabus vaisinis pyragas pagal „YouTube“ kanalo receptą.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 2-3 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 300 ml pieno
- 180 g paprastų miltų
- 20 g kakavos
- 200 ml vandens
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 15 g želatinos
- 100 ml vandens
Kremui:
- 700 g grietinės
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 120-150 g cukraus pudros
- 250-300 g konservuotų persikų
- 150 g vyšnių be kauliukų
Papuošimui:
- 100 g šokolado
- 2,5 valgomų šaukštų pieno
- 15 g sviesto
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišykite plaktuvu.
Po truputį įmaišykite pieną, persijotus miltus ir kakavą.
Viską gerai išmaišykite.
Plakite gautą mišinį iki kreminės konsistencijos, maišydami supilkite kitą dalį pieno ir verdantį vandenį.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 20 minučių pastovėti.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi.
Samčiu pilkite mišinį ir kepkite blynelius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Į nedidelį dubenėlį supilkite želatiną bei šaltą vandenį.
Išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
Į dubenį su kremu suberkite vanilinį cukrų, paprastą cukrų ir mentele gerai išmaišykite.
Persikus supjaustykite kubeliais, o torto formą išklokite maistine plėvele.
Į kremo mišinį sudėkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite.
Ant torto formos dugno padėkite prieš tai iškeptą blyną, taip pat juos sudėkite į dvi desertines stiklines ir į kiekvieną įpilkite po 2-3 šaukštus kremo mišinio.
Tada sudėkite supjaustytus persikus bei vyšnias. Į formos dugną supilkite 5-6 šaukštus kremo mišinio ir sudėkite blynų „maišelius“ (žr. vaizdo įrašą).
Ant viršaus sudėkite likusius vaisius, supilkite likusią kremo masę, uždenkite dar vienu blyneliu ir užlenkite kraštus.
Pyragą sandariai uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį.
Į nedidelį dubenėlį supilkite šokoladą bei supilkite pieną.
Sudėkite sviestą ir kaitinkite tol, kol šokoladas ištirps, ir gerai išmaišykite.
Išimkite pyragą iš formos ir apliekite šokolado mišiniu.
10 minučių padėkite į šaldytuvą.
Puikų desertą galite patiekti ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia: