Neįtikėtinai skanių kreminių ir lengvų sausainių, gaminamų iš minkštos ir neįtikėtinai švelnios tešlos, receptas.
O geriausias šio recepto akcentas yra tai, kad į tešlą nereikia dėti jokių miltų!
Šį receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 200 g minkšto sviesto
- 60 g cukraus pudros
- Žiupsnelio druskos
- Vanilino
- 2 kiaušinių trynių
- 8 g kepimo miltelių
- 300 g kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga:
Sviestą sausainiams iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis spėtų suminkštėti.
Į dubenį įdėkite sviestą ir suberkite cukraus pudrą.
Taip pat įdėkite vanilino.
Gerai išmaišykite, kad sviestas ir cukrus susimaišytų.
Po to į mišinį įmaišykite ir kiaušinių trynius.
Kai mišinys taps vientisas, suberkite kukurūzų krakmolą.
Maišykite, kad masė būtų vientisa, ir pačioje pabaigoje įberkite kepimo miltelių.
Tešla turi būti vientisa ir minkšta.
Tada pereikite prie paskutinio žingsnio – sausainių formavimo.
Paruoškite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
Paimkite tešlos gabalėlius ir rankose suformuokite rutuliukus, lengvai juos suspauskite delnais.
Gautus paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
Dėkite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Svarbiausia – kepimo skardą įdėti į patį viršų, kad tešloje atsirastų įtrūkimų.
Vėliau perkelkite kepimo skardą į orkaitės dugną, įjunkite apatinį kepimo režimą ir kepkite dar 5-10 minučių (žr. vaizdo įrašą).
Leiskite sausainiams atvėsti.
Jei norite, galite juos apibarstyti, pavyzdžiui, cukraus pudra arba papuošti glajumi.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: