Norite skanių pikantiškų duonelių, kurias galite greitai ir lengvai paruošti? Išbandykite šias – su natūraliu jogurtu ir sūriu.
Šį puikų receptą radome jums „YouTube“ kanale, jame galite rasti daug puikių vaizdo įrašų su receptais.
Šie pyragėliai gražiai atrodo ir yra tikrai labai skanūs.
Jums reikės:
Tešlai:
- 500 g paprastų miltų
- 200 g pusiau rupių miltų
- 50 g sviesto
- 4 šaukštų graikiško jogurto
- 350 ml pieno
- 21 g mielių
- 1 vnt. kiaušinio trynio
Papildomai:
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 400 g tarkuoto sūrio
- 100 g sviesto
- 1 vnt. kiaušinio trynio
- 1 valgomojo šaukšto jogurto
- Kukurūzų krakmolo pagal poreikį
- Druskos pagal skonį
Apibarstymui:
- Sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Iš minėtų ingredientų užminkykite pusiau minkštą tešlą.
Tešla turi atsiskirti nuo dubens sienelių.
Tešlą greitai išminkykite į nedidelį kepaliuką ir palikite ant miltais pabarstytos lentos 30 minučių, kad pakiltų.
Kol tešla kyla, pasiruoškite visa kita, ko reikės.
Tai yra, tarkuotą sūrį, sviestą, krakmolą tešlos kočiojimui, kiaušinio trynį ir jogurtą duoniukams aptepti.
Pakilusią tešlą gausiai apibarstykite krakmolu ir iškočiokite į didelį stačiakampį.
Aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite sūriu ir pagardinkite druska.
Galiausiai tešlą sulankstykite klasikiniu būdu, išskyrus vieną išimtį: tarp sulenkimų ją šiek tiek iškočiokite, kad tešla kepdama gražiai išsipūstų.
Palikite tešlą uždengtą rankšluosčiu, kad pakiltų, 30 minučių.
Pasibaigus šiam laikui, pakartokite ankstesnį veiksmą.
Kitaip tariant, iš viso taip tešlą kočiokite ir barstykite sūriu 2 kartus.
Kad geriau įsivaizduotumėte procedūrą, būtinai peržiūrėkite visą vaizdo įrašą.
Kai tešla po antrojo lankstymo pakils, iškočiokite ją iki piršto storio.
Konditerine formele išpjaukite nedidelius tešlos apskritimus ir sudėkite ant kepimo skardos.
Uždenkite ir palikite juos pakilti dar 15 minučių.
Prieš kepdami aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su jogurtu, ir pabarstykite sūriu.
Duoniukus taip pat galite pabarstyti ir sezamo sėklomis.
Kepkite 190°C temperatūroje apie 20 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: