Jei norite artimuosius nustebinti tobulomis mielinėmis bandelėmis, kurios bus purios ir švelnios, pasikliaukite šiuo „YouTube“ kanale rastu receptu, ir jums tikrai pasiseks! Minkštumo ir fantastiško skonio paslaptis – ingredientas, kurio daugelis žmonių į tešlą nededa. Kalbame apie paprastą grietinę, kurios į tešlą reikia įdėti 1-2 šaukštus, bet rekomenduojame dėti mažiausiai du šaukštus.
Ir dar vienas patobulinimas: jei iš tešlos ruošite pikantišką pyragą, grietinę galite pakeisti lydytu sūriu – tešla taps dar skanesnė!
Jums reikės:
- 200 ml pieno
- 50 g sviesto
- 100 g cukraus
- 1 – 2 šaukštų grietinės (dėl jos tešla bus minkšta ir glotni)
- Vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių ir kiaušinio trynio aptepimui
- Žiupsnelio druskos
- 1-2 arbatinių šaukštelių sausų mielių
- 500-600 g paprastų miltų
- Sezamo ar aguonų sėklų papuošimui
Įdarą galite paruošti pagal savo skonį arba su varške:
- 350 g varškės
- 2 – 3 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio
- Galite pridėti razinų.
Gaminimo eiga:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu.
Supilkite pieną, sudėkite ištirpintą sviestą ir po truputį suberkite miltus bei sausas mieles.
Užminkykite vientisą tešlą ir aptepkite ją ištirpintu sviestu.
Palikite pakilti apdengę maistine plėvele apie 1 valandą.
Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Jei norite varškės įdaro, sudėkite varškę į dubenį, sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniu.
Pakilusią tešlą padalykite į vienodo dydžio gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir iš jų iškočiokite nedidelius blynelius.
Aštriu peiliu vieną pusę įpjaukite juostelėmis.
Sulenkite per pusę, užpildykite įdaru ir vėl sulenkite.
Suspauskite kraštus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Palikite maždaug 20 minučių pakilti.
Bandelių viršų patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite aguonomis.
Kepkite iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kepkite apie 35 minutes.
Viskas baigta!
Galite pabarstyti cukraus pudra ir patiekti ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: