Vištiena su brokoliais ir grybais subtiliame česnakų padaže puikiai papildys dietinį garnyrą. Nuo neįtikėtino patiekalo aromato galite tiesiog išprotėti. Jis patiks visiems, kurie mėgsta gaminti, kurie neturi daug laiko, bet turi gerą apetitą.
Vištiena su brokoliais ir grybais
Ingredientai
- 0,5 kg vištienos filė
- 0,5 kg brokolių
- 250 g pievagrybių
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
- 3 valg. š. augalinio aliejus kepimui
- 1,5 š. kvietinių miltų
- 1 valg. š. rudojo cukrus
- 3 česnako skiltelės
- 1 puodelis vištienos sultinio
- 2 a. š. sezamų aliejaus
- 1/3 puodelio sojų padažo
- 1 a. š. malto imbiero
Gaminimo eiga
1. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Kol aliejus kaista, vištienos filė nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
2. Vištieną perkelkite į lėkštę ir keptuvę vėl įkaitinkite. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą rafinuoto aliejaus. Šį kartą apkepkite grybus. Galite imti bet kokius, bet klasikiniame recepte naudojami pievagrybiai. Jie turi būti supjaustyti griežinėliais. Kai kepimo metu grybai išskiria sultis, įpilkite į juos brokolius ir kepkite, kol suminkštės.
3. Perkelkite brokolius ir grybus į lėkštę. O keptuvėje įkaitinkite šaukštą augalinio aliejaus ir pakepinkite susmulkintą česnaką su imbieru. Į juos įpilkite rudojo cukraus, miltų, sojų padažo ir vieną puodelį vištienos sultinio.
4. Sumaišykite visus ingredientus keptuvėje iki vientisos masės. Tada į juos sudėkite vištieną, grybus ir brokolius. Ir patroškinkite minutę, kad viskas sušiltų.
Čia galite pamatyti vaizdo įrašą apie šio gardaus patiekalo gaminimo eigą žingsnis po žingsnio:
Patiekalą galite serviruoti kartu su makaronais ar ryžiais. Skanaus!