Skanus ir greitas sūrio pyragas su abrikosais, kurį visiškai paprasta paruošti. Pyragas sultingas, švelnus ir nepaprastai skanus! Jį kepkite ištisus metus – ir su šviežiais, ir su konservuotais abrikosais.
Jums reikės:
- 3 vnt. kiaušinių
- 200 ml pieno
- 200 ml aliejaus
- 250 ml cukraus
- 250 ml pusiau rupių miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 250 g varškės
- 1 kiaušinio
Vaisių:
- Konservuotų arba šviežių abrikosų
Papuošimui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų.
Palaipsniui supilkite pieną ir aliejų.
Galiausiai rankomis įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Paskleiskite tešlą ant 36 x 26 cm dydžio kepimo skardos dugno.
Ant tešlos dėkite varškės įdarą:
Varškės įdarą paruošti paprasta – varškę sumaišykite su kiaušiniu ir cukrumi.
Taip pat sudėkite per pusę perpjautus abrikosus – šviežius arba konservuotus.
Dabar tereikia pyragą iškepti.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Linkime gero skonio!