Home Receptai Universali tešla, kuri šaldytuve išsilaikys net iki 7 dienų: tiks ir saldiems, ir pikantiškiems skanėstams!

Universali tešla, kuri šaldytuve išsilaikys net iki 7 dienų: tiks ir saldiems, ir pikantiškiems skanėstams!

0
Universali tešla, kuri šaldytuve išsilaikys net iki 7 dienų: tiks ir saldiems, ir pikantiškiems skanėstams!

Šis tešlos receptas iš „YouTube“ kanalo yra tiesiog nuostabus – tešla tinka picai, keptiems desertams ir net pyragams! Laikykite ją šaldytuve ir kasdien galėsite valgyti vis kitą skanėstą…

Jums reikės:

  • 1 kg paprastų miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 400 ml pieno
  • 1 kubelio šviežių mielių (40 g)
  • 3 šaukštų cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 250 ml jogurto
  • 2 šaukštelių druskos

Gaminimo eiga:

Persijokite miltus į didelį dubenį, įmaišykite kepimo miltelius ir viduryje padarykite duobutę. Į atskirą dubenį supilkite drungną pieną, suberkite 3 šaukštus cukraus ir suberkite mieles. Gerai išmaišykite, kad mielės ištirptų, ir supilkite gautą raugą į dubenį su miltais. Po to įmaišykite kiaušinius, jogurtą, druską ir išminkykite vientisą tešlą.

Plastikinį maišelį patepkite aliejumi ir įdėkite į jį tešlą. Išspauskite visą orą ir tada suriškite. Tešlą padėkite į dubenį ir laikykite šaldytuve iki 7 dienų. Ją galėsite naudoti tiek saldiems, tiek pikantiškiems skanėstams gaminti.

Norėdami tęsti darbą su tešla, atpjaukite ją mentelę ir patepkite  aliejumi.

Idėjos, ką galite pasigaminti iš šios tešlos

Pikantiški picų kepiniai

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir miltais pabarstytu kočėlu iškočiokite paplotį. Apipjaustykite kraštus, kad gautųsi stačiakampis, ir supjaustykite į 9 lygias dalis. Užpildykite tešlą pasirinktu picos įdaru, užlenkite ir užspauskite, kad ėmus kepti ji nesuplyštų. Kepkite karštame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Tada sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Dešrainiai

Iš tešlos suformuokite storesnį cilindrą ir supjaustykite į lygias dalis. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į paplotėlį ir jį apvyniokite aplink dešrelę. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite plaktu kiaušiniu su šlakeliu pieno ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Pica

Tešlą iškočiokite į picos paplotį, padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepkite pomidorų padažu (pomidorų tyrė, česnakas, druska, juodieji pipirai ir bazilikai) ir pagardinkite kitais norimais priedais. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir iškepkite orkaitėje.

 Pyragaičiai su uogiene

Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą į didesnį paplotį ir supjaustykite jį trikampiais. Ant kiekvieno trikampėlio uždėkite po šaukštą uogienės ir susukite į ritinėlį. Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite plaktu kiaušiniu su trupučiu pieno ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Galiausiai pabarstykite cukraus pudra.

Spurgos

Ant miltais pabarstytos lentos tešlą iškočiokite į storesnį paplotį ir stikline išpjaukite apvalius apskritimus. Uždenkite juos medvilniniu audiniu ir palikite valandą pakilti. Kepkite juos karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę spalvą, ir galiausiai apibarstykite cukraus pudra.

Mėgaukitės puikiais kepiniais!

Vaizdo įrašo medžiaga: