Skanūs obuolių pyragėliai puikiai tiks prie kavos.
Šis obuolių skanėsto receptas patiks visai jūsų šeimai.
Jie traškūs, greitai paruošiami ir iškepami vos per 20 minučių, o nuo jų visa virtuvė gardžiai kvepės.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus pudros
- 100 g sviesto
- 350 g paprastų miltų
- 1 pakelio (16 g) kepimo miltelių
- 2 obuolių
Apibarstymui:
- Cukraus pudros pagal skonį
- Cinamono miltelių pagal skonį
Neprivalomai, bet galite įmaišyti į tešlą:
- Razinų
- Šokolado gabalėlių
Gaminimo eiga:
- Elektriniu maišytuvu išplakite 2 kiaušinius.
- Suberkite 100 g cukraus ir žiupsnelį druskos, ir gerai išmaišykite plaktuvu.
- Įdėkite 100 g minkšto sviesto ir vėl gerai išmaišykite.
- Neskubėdami, po truputį įmaišykite 350 g miltų (miltus persijokite).
- Įberkite 16 g kepimo miltelių.
- Užminkykite tirštą tešlą.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- Sudėkite obuolius į tešlą ir išmaišykite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Šaukštu imkite tešlą iš indo ir dėkite ją ant skardos.
- 20 minučių pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
- Pabarstykite cukraus pudra (bet nebūtinai).
Linkime gero skonio!