Kai svečiai paragaus šio deserto, nepatikės, kad jam paruošti jūs užtrukote vos kelias minutes! Jis atrodys tarsi iš kepyklėlės, o jo skonis nustebins kiekvieną.
Skanios sausainių tešlos derinys su graikiniais riešutais, pieniniu ir baltuoju šokoladu yra tiesiog puikus!
Šis „YouTube“ kanalo „Healthy and Tasty“ receptas bus jūsų namų pasididžiavimas.
Jums reikės:
- 400 g sausainių
- 50 g kakavos
- 200 g pieno
- 120 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 g vanilinio cukraus
- 120 g šokolado
- 100 ml plakamos grietinėlės
- 40 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga:
Sausainius dubenyje sulaužykite mažais gabalėliais.
Suberkite susmulkintus graikinius riešutus (šiek tiek riešutų pasilikite papuošimui).
Supilkite pieną į puodą, suberkite cukrų ir kakavą.
Gerai išmaišykite.
Padėkite puodą ant viryklės, sudėkite sviesto gabalėlius ir nuolat maišydami leiskite jiems ištirpti.
Gautą mišinį supilkite ant sausainių.
Išmaišykite, masę sudėkite į torto formos dugną ir gerai suspauskite.
Išlyginkite mentele.
10 minučių palaikykite šaldytuve.
Tuo tarpu į dubenį susmulkinkite šokoladą ir supilkite grietinėlę.
Vandens vonelėje išplakite vientisą glajų.
Vandens vonelėje dubenyje ištirpinkite ir baltąjį šokoladą.
Šokoladinį glajų supilkite ant sausainių tešlos.
Tada supilkite ištirpintą baltąjį šokoladą.
Naudokite medinį pagaliuką, kad padarytumėte dailų raštą.
Pabarstykite smulkintais riešutais.
2 valandas palaikykite šaldytuve.
Viskas baigta!
Skanų desertą galite patiekti ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: