Skanūs blynai, kuriais galite mėgautis kai tik panorėsite. Pridėkite porų, ir jie bus dar skanesni! Fantastiškas ir greitas patiekalas!
Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 500-600 g bulvių
- 1 kiaušinio
- 70-90 g porų
- 20-30 g paprastų miltų
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- Augalinio aliejaus kepimui
- Druskos
- Juodųjų maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Gerai nuplaukite porus.
Smulkiai supjaustykite.
Nulupkite bulves.
Supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Sudėkite juos į smulkintuvą su kiaušiniu, grietine.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Sudėkite susmulkintus porus ir suberkite paprastus miltus, viską išmaišykite.
Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite.
Bulvių mišinį šaukštu sudėkite į įkaitintą aliejų.
Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad būtų pašalintas riebalų perteklius.
Atlikta!
Galite patiekti.
Keletas gudrybių, kaip iškepti geriausius blynus
Tikriausiai daugeliui žmonių skanūs bulviniai blynai patinka. Kai kurie žmonės juos gali valgyti net kasdien.
Bulviniai blynai yra vienas iš gardumynų, tapusių mūsų virtuvės pagrindiniu patiekalu.
Kiekvienuose namuose jie ruošiami šiek tiek kitaip. Kai kurie naudoja įvairias gudrybes, kad blynai būtų dar skanesni.
Kaip bulvinius blynus pasigaminti dar skanesnius – sužinosite iš šių profesionalių virėjų patarimų.
Kaip paruošti traškius bulvinius blynus?
Bulviniai blynai bus traškesni, jei naudosite tinkamą kiekį miltų.
Dėl per didelio šio ingrediento kiekio blynai gali tapti blogos konsistencijos.
Todėl miltų geriau dėti šiek tiek mažiau.
Labai svarbu pasirinkti miltų rūšį.
Bulviniams blynams dažniausiai naudojami kvietiniai miltai.
Tinkamiausias tipas yra nuo 400 iki 500.
Naudojant tokius miltus, blynų tešla bus tinkamos konsistencijos.
Panašų efektą galima pasiekti naudojant kukurūzų miltus. Be to, tai turės nežymios įtakos blynų skoniui, taip pat jie bus šiek tiek geltonesni.
Bulvių ir grikių miltai yra patys netinkamiausi. Su šiais miltais pagaminti bulviniai blynai bus kieti arba guminiai.
Blynų traškumą lemia ne tik miltai.
Kepdami įsitikinkite, kad aliejus yra pakankamai įkaitęs.
Rapsų aliejaus temperatūra turi būti 180°C.
Tada bulviniai blynai bus tolygiai iškepę ir traškūs.
Kai blynus dedame į keptuvę, geriausia tai daryti nedidelėmis porcijomis.
Plonesni blynai būna traškesni. Laikykitės šių patarimų ir išsikepsite nuostabiai skanius blynus!
Unikalios bulvinių blynų versijos
Paprastai bulviniai blynai patiekiami su grietine. Kai kurie žmonės prie šio valgio net išgeria stiklinę pieno.
Žinoma, bulvinių blynų masę galima paruošti įvairiais būdais.
Galite į masę įdėti, pavyzdžiui, smulkintų špinatų lapų arba petražolių.
Galite paeksperimentuoti ir su prieskoniais.
Šiek tiek česnako, ciberžolės ir rūkytos paprikos miltelių suteiks patiekalui išskirtinį skonį.
Į bulvių masę galite įdėti ir tarkuoto sūrio. Būdų yra daug, o jūs galite pasinaudoti savo išradingumu.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: