Puikus sūrio pyrago keksiukų formelėse receptas, kurį tikrai pamėgsite.
Nieko nereikės kepti ar virti, tai labai gaivus kreminis desertas!
Visas paruošimas užtruks ne ilgiau kaip 5 minutes.
Jums reikės:
- 150 g sausainių
- 1/4 puodelio lydyto sviesto (80 g)
- 1 puodelio 35% plakamos grietinėlės (250 g)
- 2-3 valgomųjų šaukštų cukraus (25-38 g)
- 1 puodelio kreminio sūrio arba maskarponės (200 g)
- 1 puodelio graikinių riešutų (100 g)
- 1 arbatinio šaukštelio skystos vanilės (nebūtina)
- 2 šaukštų ištirpinto šokolado arba bet kokio šokolado papuošimui (neprivaloma)
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite pagrindą.
Sudėkite sausainius į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite.
Dabar į susmulkintų sausainių masę supilkite ištirpintą sviestą.
Keksiukų skardą išklokite popieriniais keksiukų popierėliais.
Į paruoštas keksiukų formeles įdėkite sausainių masę.
Gerai suspauskite, pavyzdžiui, naudodami stiklinę.
Dabar paruoškite grietinėlę.
Išplakite grietinėlę su cukrumi.
Į plaktą grietinėlę po šaukštą įmaišykite maskarponę ir vėl išplakite.
Taip pat įmaišykite vanilę ir išplakite iki vientisos kremo masės.
Smulkiai sukapokite riešutus.
Sudėkite 1/2 riešutų mišinio į kremą – išmaišykite šaukštu.
Ant sausainių pagrindo sluoksniuokite kremą.
Išlyginkite ir ant viršaus užberkite likusį riešutų mišinį.
Dabar tereikia keksiukus laikyti šaldytuve.
Palikite juos šaldytuve mažiausiai 2 valandoms, kad mišinys pakankamai sustingtų.
Išimkite iš keksiukų formos ir papuoškite šokoladiniu glajumi.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: