Receptas iš senos receptų knygos – minkšti blyneliai, kurie yra nepaprastai skanūs. Receptas, pagal kurį ir mūsų tėvai gamino šiuos blynus.
Jums reikės:
- 3 puodelių paprastų miltų
- 20 g šviežių mielių
- 5 stiklinių pieno
- 4 kiaušinių
- 2 šaukštų ištirpinto sviesto
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 4 šaukštų aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
Kiaušinių baltymus įdėkite į šaldytuvą.
Dideliame dubenyje plaktuvu sumaišykite 1/3 pieno.
Sudėkite mieles, cukrų, ištirpintą sviestą ir kiaušinių trynius.
Supilkite likusį pieną.
Palaipsniui suberkite miltus ir druską.
Įpilkite aliejų, tada sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.
Gerai išmaišykite.
Prieš kepdami pirmąjį blyną, keptuvę patepkite trupučiu aliejaus.
Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Linkime gero skonio!