Vištienos sparneliai gali tapti firminiu jūsų namuose ruošiamu patiekalu – tereikia žinoti kelias paprastas gudrybes, kurios užtikrins, kad iškepti sparneliai bus traškūs ir sultingi.
Jums reikės:
- 900 gramų vištienos sparnelių
- Šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio sausų česnakų
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 450 ml alyvuogių aliejaus (tinka ir kitų rūšių augalinis aliejus)
Padažui:
- 80 ml Vorčesterio padažo
- 100 ml medaus
- 2 šaukštų sviesto
Kaip gaminti?
Vištienos sparnelius apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus. Suberkite prieskonius, išmaišykite. Palikite 15 minučių pastovėti.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite 450 mililitrų augalinio aliejaus. Sudėkite vištienos sparnelius ir kepkite ant stiprios ugnies 8 minutes.
Sparnelius perkelkite į atskirą indą.
Pagaminkite padažą: išlydykite 2 šaukštus sviesto, sumaišykite su 100 mililitrų medaus ir 80 mililitrų Vorčesterio padažo.
Paruoštą padažą užpilkite ant vištienos sparnelių ir patiekite.
Skanaus!