Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Traškūs ir sultingi vištienos sparneliai

Vištienos sparneliai gali tapti firminiu jūsų namuose ruošiamu patiekalu – tereikia žinoti kelias paprastas gudrybes, kurios užtikrins, kad iškepti sparneliai bus traškūs ir sultingi.

Jums reikės:

  • 900 gramų vištienos sparnelių
  • Šaukštelio druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sausų česnakų
  • 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 450 ml alyvuogių aliejaus (tinka ir kitų rūšių augalinis aliejus)

Padažui:

  • 80 ml Vorčesterio padažo
  • 100 ml medaus
  • 2 šaukštų sviesto

Kaip gaminti?

Vištienos sparnelius apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus. Suberkite prieskonius, išmaišykite. Palikite 15 minučių pastovėti.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite 450 mililitrų augalinio aliejaus.  Sudėkite vištienos sparnelius ir kepkite ant stiprios ugnies 8 minutes.

Sparnelius perkelkite į atskirą indą.

Pagaminkite padažą: išlydykite 2 šaukštus sviesto, sumaišykite su 100 mililitrų medaus ir 80 mililitrų Vorčesterio padažo.

Paruoštą padažą užpilkite ant vištienos sparnelių ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---