Jums reikės:
- 500 g manų kruopų
- 120 g cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 160 ml vandens
- 120 ml augalinio aliejaus
- 1 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelio acto
- Citrinos žievelės
- Vanilės arba cinamono (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Manų kruopas sumaišykite su druska ir cukrumi. Įdėkite tarkuotos citrinos žievelės ir vanilės arba cinamono.
Supilkite vandenį ir augalinį aliejų, minkykite iki vientisos masės.
Įdėkite actu užgesintos sodos, išmaišykite.
Palikite 10 minučių brinkti.
Formuokite rutuliukus ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, lengvai paspauskite, kad sausainiai būtų plokštesni.
Kepti 180°C temperatūroje 15 – 20 minučių.
Linkime gero skonio!