Šį grikių patiekalą valgo visi ir dar prašo pakartoti!
Reikės:
150 g grikių
50 g sviesto
80 g sūrio
1 morkos
1 svogūno
1 pomidoro
3 kiaušinių
250 ml vandens
druskos, pipirų pagal skonį
Kaip gaminti:
Virkite grikius truputį pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Sutarkuokite sūrį.
Virtus kiaušiniai supjaustykite mažais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas.
Svieste apkepkite svogūnus ir morkas iki auksinės rudos spalvos. Tada supilkite supjaustytą pomidorą ir troškinkite dar keletą minučių.
Į formą įdėkite pusę gautos grikių košės, užbarstykite sūrio. Po to įdėkite pusę keptų daržovių ir apibarstykite kiaušiniais.
Tada sudėkite likusius grikius, troškintas daržoves ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite 200°C temperatūroje 10-15 minučių.
Skanaus!