Pasiruoškite lengvas salotas, kurias galėsite pasigaminti vos per kelias minutes. Jei norite numesti svorio ir maitintis sveikiau, šios salotos kaip tik jums!
Skanios, traškios ir sveikos salotos pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
- 150 g kopūstų
- 150 g raudonųjų kopūstų
- 2 morkų
- Ryšulėlio svogūnų laiškų
- 1 obuolio
Padažui:
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1/2 šaukštelio cukraus
- Druskos
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių
- 1/2 citrinos sulčių
Skrebučiams:
- Duonos
- Alyvuogių aliejaus
- 20 g fetos sūrio
- Petražolių
- Krapų
- Druskos
- 1 pomidoro
- 1 česnako skiltelės
- Šiek tiek citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Baltąjį ir raudonąjį kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais.
Sudėkite į dubenį.
Tuomet sudėkite tarkuotas morkas ir susmulkintą svogūną.
Obuolį supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklytes, plonai supjaustykite griežinėliais ir taip pat sudėkite į dubenį.
Į padažui skirtą indą supilkite aliejų, citrinos sultis ir suberkite cukrų, druską bei įdėkite garstyčių.
Viską gerai išmaišykite.
Supilkite padažą ant dubenyje esančių ingredientų.
Išmaišykite ir palikite pastovėti 10-15 minučių.
Po to prie salotų galite paruošti skanių skrebučių.
Duonos riekes supjaustykite trikampėliais.
Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Duoną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska.
10 minučių pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Pomidorą perpjaukite per pusę ir minkštąją dalį sutarkuokite trintuve.
Į dubenį su pomidorų minkštimu sutrinkite česnaką, įberkite druskos, alyvuogių aliejaus ir sumaišykite šaukštu.
Tada sudėkite kubeliais supjaustytą fetos sūrį ir gerai išmaišykite.
Į kitą dubenį sudėkite smulkintus krapus ir petražoles.
Taip pat sudėkite smulkintą česnaką, druską, įpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.
Viską išmaišykite šaukštu.
Ant duonos skrebučių užtepkite krapų ir fetos sūrio mišinio.
Patiekite traškius skrebučius su salotomis.
Mėgaukitės maloniu ir gaiviu skoniu!
Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia: