Skanus ir tikrai greitai paruošiamas patiekalas iš paprastų kopūstų pagal seną ir išbandytą kaimo žmonių receptą. Tiesiog pasigaminkite paprastą padažą su natūraliu jogurtu, ir daugiau nieko į jį dėti nereikės!
Jums reikės:
- 1/2 vidutinio dydžio kopūsto
- 2 svogūnų
- Augalinio aliejaus
- 3 kiaušinių
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Žolelių pagal skonį
- 2-3 šaukštų paprastų miltų
- 2 česnako skiltelių
- Petražolių
Padažui:
- 2-3 šaukštų tiršto natūralaus jogurto
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto citrinų sulčių
- 1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
- 1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų
Gaminimo eiga:
Pašalinkite viršutinius kopūsto lapus ir jį smulkiai supjaustykite.
Kopūstus užpilkite vandeniu ir padėkite ant viryklės.
Tegul taip verda apie 10 minučių.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 2 svogūnus.
Keptuvėje su aliejumi kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
Nupilkite nuo kopūstų vandenį ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Tada rankomis išspauskite sulčių perteklių ir sudėkite kopūstus į dubenį.
Taip pat ten sudėkite kepintus svogūnus.
Įmuškite 3 kiaušinius, suberkite miltus ir įdėkite sutrintą česnaką.
Išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite gautą mišinį druska, pipirais ir žolelėmis.
Šlapiomis rankomis suformuokite mažus rutuliukus (kotletukus).
Kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol iš abiejų pusių jie taps auksinės spalvos.
Po to paruoškite česnakinį padažą:
Į dubenį įdėkite baltąjį natūralų jogurtą arba grietinę.
Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite česnako bei gerai išmaišykite.
Patiekite keptus kopūstų kotletukus su šiuo gardžiu padažu.
Linkime gero skonio!