Šis skanus desertas su šokoladu pagal „YouTube“ kanalo receptą bus šių metų hitas! Jį pamėgs ir maži, ir dideli, o jūs net nebenorėsite jokio kito deserto!
Jums reikės:
- 19 cm skersmens kepimo formos
Tešlai:
- 170 g šokoladinių sausainių
- 50 g ištirpinto sviesto
- 1 valgomojo šaukšto grietinėlės
Kremui:
- 400 g plakamos grietinėlės
- 200 g kondensuoto pieno
- 20 g (2 šaukštų) kakavos
Šokoladiniam glaistui:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Susmulkinkite sausainius, suberkite į dubenį ir užpilkite ištirpintu sviestu.
Įmaišykite šaukštą grietinėlės ir sausainių tešlą suberkite į kepimo popieriumi iškloto torto formos dugną ir suspauskite, kad būtų vientisa.
PATARIMAS: Tešlai suspausti galite naudoti, pavyzdžiui, stiklinį indelį.
Įdėkite formą į šaldytuvą ir paruoškite kremą.
Supilkite grietinėlę į dubenį ir plakant įpilkite kondensuoto pieno.
Mišinį padalinkite į dvi dalis, vieną dalį įdėkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su kakava.
Plakite, kol kremas taps vientisas.
Norėdami pagaminti glajų, karštą grietinėlę supilkite ant susmulkinto šokolado ir plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
Iš šaldytuvo išimkite formą su sustingusiu sausainių pagrindu.
Po šaukštą dėkite kakavinio kremo, apliekite su šokoladiniu glajumi ir likusią dalį užpildykite šviesiu kremu.
Taip sluoksniuokite kakavos kremą su šokoladiniu glajumi ir baltuoju kremu, kol užpildysite formą.
Tada naudodami dekoravimo maišelį, ant viršaus suformuokite šokolado sluoksnį, o po to išlyginkite šaukštu ir atšaldykite.
Jei norite patiekti kaip ledų pyragą, laikykite šaldiklyje 5-6 valandas.
Atlikta!
Dabar tereikia supjaustyti ir patiekti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: