Skanaus ir itin gardaus obuolių pyrago receptas. Dėl pudingo pyragas yra labai skanus, o obuolių įdaras suteikia jam dar daugiau sultingumo.
Būtinai išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- 600 g paprastų miltų
- 200 g cukraus pudros
- 300 g sviesto
- 1 vanilės
- 1 kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų grietinės
Įdarui:
- 1 litro sterilizuotų tarkuotų obuolių
- 1 litro pieno
- 3 pakelių vanilinio pudingų miltelių
- 1 šaukštelio cinamono
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 4 šaukštų cukraus
- 5 šaukštų cukraus kremui
Gaminimo eiga:
Sumaišykite visus tešlai skirtus sausus ingredientus.
Sudėkite kiaušinius, pieną bei sviestą ir gerai išmaišykite.
Padalykite tešlą į dvi dalis.
30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Tuo tarpu iš pieno, cukraus ir pudingo miltelių pagaminkite kremą.
Kepimo skardą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite pusę tešlos.
Dėkite ant kepimo skardos, pabarstytos trupučiu džiūvėsėlių, ir subadykite šakute.
Obuolius sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir vanile, priklausomai nuo to, ar mėgstate saldžią ar rūgščią masę.
Jei obuoliai ir taip saldūs, cukraus nedėkite.
Paskleiskite juos ant tešlos ir užpilkite kremu, paskirstykite ir ant viršaus uždėkite iškočiotą antrąją tešlos dalį, kurią subadykite šakute.
Kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.
Pyrago viršų papuoškite pagal savo skonį arba pabarstykite cukrumi.
Linkime gero skonio!