Puikiai iškepta višta pagal šį „YouTube“ kanalo receptą pradžiugins visą šeimą ir nuo šiol vištienos kitaip nebegaminsite. Mėsa bus sultinga, o odelė gražiai iškeps ir taps auksinės spalvos!
Jums reikės:
Kiekvieno ingrediento kiekį koreguokite pagal skonį.
- 1 vištos (arba daugiau – priklausomai nuo žmonių skaičiaus)
- Majonezo
- Pomidorų pastos
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Aliejaus
Gaminimo eiga:
Vištą gerai nuplaukite, pašalinkite sparnų galiukus, kaklą išpjaukite.
Tada perpjaukite vištą per pusę.
Iš subproduktų galite pagaminti gardų naminį sultinį.
Į dubenį įpilkite aliejaus, įberkite druskos, juodųjų pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį.
Kiekvieną vištienos gabalėlį apvoliokite ir įtrinkite šiuo mišiniu.
Visas vištienos dalis sudėkite vieną šalia kitos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Aštriu peiliu padarykite po kelis negilius pjūvius.
Kepkite iki 250°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kepimo laikas – apie 20 minučių, kol viršus šiek tiek paruduos.
Stebėkite kepimo procesą, nes visos orkaitės yra skirtingos.
Išimkite vištieną iš orkaitės.
Dabar aptepkite mėsą majonezu, kurį anksčiau sumaišėte su pomidorų pasta.
Kruopščiai aptepkite kiekvieną mėsos gabalėlį, kad jis visiškai pasidengtų majonezu.
Sumažinkite temperatūrą iki 180°C.
Kepkite dar 40 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Po to leiskite vištienai šiek tiek atvėsti ir patiekite ją su mėgstamu garnyru.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: