Įdarytus blynus paruoškite pagal mūsų paprastą ir greitą receptą! Puikiai tinka bet kokiai progai, juos galėsite ruošti net kelis kartus per savaitę.
Greitas ir paprastas nuostabių įdarytų blynų receptas.
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 ml kefyro
- 1/3 šaukštelio geriamosios sodos
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
- 20 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
- 1 kiaušinio
- 400-430 g paprastų miltų
Įdarui:
- 280 g kietojo sūrio
- 1 kiaušinio
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Aptepimui:
- 50 g sviesto
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą:
Į gilų dubenį supilkite kefyrą, suberkite sodą ir gerai išmaišykite.
Tada suberkite druską, cukrų, kiaušinį, aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Palaipsniui suberkite persijotus miltus.
Pirmiausia mišinį sumaišykite šaukštu.
Tada perkelkite tešlą ant stalviršio ir gerai išminkykite rankomis.
Tešla turi būti vienalytė, minkšta ir nelipni.
Padalykite tešlą į 4 lygias dalis ir iš jų suformuokite rutuliukus.
Tada uždenkite juos maistine plėvele ir palikite 15-20 minučių pailsėti.
Paruoškite įdarą:
Į dubenyje esantį stambiai tarkuotą sūrį įmuškite kiaušinį, įberkite pagal skonį druskos ir pipirų.
Viską gerai išmaišykite.
Įdarą padalinkite maždaug į 4 lygias dalis.
Ant miltais pabarstyto stalo kiekvieną tešlos rutuliuką išmaigykite rankomis, kad gautųsi apvalios formos.
Į vidurį įdėkite dalį įdaro.
Tuomet kraštus lenkite link centro ir gerai užspauskite, kad jie visiškai uždengtų įdarą.
Tuomet spauskite tešlą rankomis, kol ji taps maždaug 1 cm storio blynu.
Kepkite blyną sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu iš abiejų pusių, kol paruduos.
Padėkite blyną ant lėkštės ir dar karštą silikoniniu šepetėliu patepkite sviestu.
Nuostabius ir minkštus blynus galite patiekti!
Mėgaukitės!