Vištienos krūtinėlę galima paruošti įvairiais būdais, tačiau dėl netinkamo paruošimo mėsa gali išsausėti. Taip nenutiks, jei iškepsite ją pagal šį puikų receptą iš „YouTube” kanalo. Be to, receptas labai paprastas ir greitas! Išbandykite šias keptas krūtinėles ir skaniai papietaukite!
Kepta vištienos krūtinėlė su agurkais, svogūnais ir sūriu.
Jums reikės:
- 4 vištienos krūtinėlių
- Juodųjų maltų pipirų
- Druskos pagal skonį
- 100 g majonezo
- 30 g prancūziškų garstyčių
- 2 svogūnų
- 100 g raugintų agurkų
- 200 g kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlių paviršiuje įpjaukite kelis gilesnius griovelius.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišykite majonezą su prancūziškomis garstyčiomis.
Kiekvieną mėsos gabalėlį kruopščiai aptepkite šiuo mišiniu.
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį griežinėliais.
Į kiekvieną griovelį įdėkite po vieną griežinėlį.
Marinuotus agurkus perpjaukite išilgai.
Kiekvieną gabalėlį taip pat įkiškite į mėsoje esantį griovelį.
Galiausiai į kiekvieną griovelį įdėkite po gabalėlį sūrio.
Dėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių ir kepkite 180°C temperatūroje.
Atlikta!
Patiekite su salotomis arba mėgstamu garnyru.
Mėgaukitės!
Mėsa bus sultinga ir skani.
Antrasis vištienos „akordeono“ receptas
Jums reikės:
- 4 vištienos krūtinėlių
- 100 g šoninės
- 200 g kietojo sūrio
- Druskos
- Juodųjų maltų pipirų pagal skonį
- 4 – 5 bulvių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlių paviršiuje vėl įpjaukite griovelius, į kuriuos pakaitomis įdėkite šoninės ir sūrio riekeles.
Pagardinkite druska ir pipirais, o ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu.
Nuskuskite ir nuplaukite bulves, supjaustykite jas mažesniais gabalėliais ir išdėliokite aplink vištienos krūtinėlę, kurią sudėjote ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Išimkite ir patiekite su daržovių garnyru.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: