Skanios pikantiškos vakarienės receptas iš bulvių ir paprastos tešlos. Kartą išbandę šį patiekalą, tikrai jį gaminsite dažniau – tai paprasta ir labai skanu!
Šį receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 600 g bulvių
- 1 svogūno
Tešlai:
- 150 g paprastų miltų
- 3 kiaušinių
- 80 ml jogurto
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 170 ml vandens
- Aliejaus
Apibarstymui
- Linų arba sezamo sėklų
Papildomai ant viršaus:
- Majonezo arba grietinės
- Supjaustytų raugintų agurkų
Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite ir sutarkuokite tarka.
Keptuvėje pakepinkite svogūnus.
Į svogūnus sudėkite tarkuotas bulves ir viską kartu apkepkite.
Įpilkite daugiau aliejaus.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite, kol bulvės suminkštės.
Paruoškite tešlą:
Į dubenį įmuškite kiaušinius.
Įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Nuolat maišydami pamažu suberkite miltus.
Įdėkite jogurto ir vandens, ir viską išmaišykite iki vientisos tešlos.
Paruoškite kepimo skardą išklodami ją kepimo popieriumi.
Bulvių mišinį iš keptuvės sudėkite ant kepimo popieriaus ir išlyginkite.
Supilkite tešlą, sumaišytą iš visų ingredientų tiesiai ant bulvių.
Išlyginkite ir pabarstykite linų arba sezamo sėklomis.
Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol kepinio paviršius paruduos.
Kai atvės, apverskite bulvių puse į viršų.
Perpjaukite per pusę.
Aptepkite majonezu arba grietine ir apibarstykite supjaustytais agurkų gabaliukais.
Sulenkite taip, kad bulvių dalys susijungtų, o tešla būtų išorėje.
Galėsite iš karto patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: