Norite skanaus ir pikantiško užkandžio? Šis skanėstas kaip tik jums! Neįsivaizduojame nė vienos šventės ar šeimos susitikimo be šių pikantiškų užkandžių. Mes juos gaminame ir šiaip, kad būtų smagu kramsnoti namuose prie televizoriaus. Skanių, neįtikėtinai minkštų ir pikantiškų užkandžių receptas iš „YouTube“ kanalo. Puikaus skonio paslaptis slypi gana neįprastoje tešlos sudedamojoje dalyje – kietai virtuose kiaušiniuose.
Nepatikėsite, kokio fantastiško skonio suteikia šis ingredientas!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 200 g sviesto arba margarino
- 150 g minkšto tepamo sūrio
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 200 g paprastų miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 1 kiaušinio aptepimui
- Sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išvirkite kiaušinius – šis receptas skiriasi nuo kitų receptų tuo, kad jame naudojami virti, o ne žali kiaušiniai.
Didesniame dubenyje smulkiai supjaustykite kietai virtus ir nuluptus kiaušinius.
Įdėkite sviesto, sūrio ir žiupsnelį druskos.
Viską sutrinkite šakute ir gerai sumaišykite.
Į mišinį taip pat įberkite miltų ir kepimo miltelių.
Minkykite tešlą rankomis, kol susidarys vientisa tešla.
Pabarstykite stalviršį miltais.
Tada iš tešlos iškočiokite paplotėlį.
Nedidele stikline iš tešlos išpjaukite apskritimus.
Stiklinę prieš tai pavoliokite miltuose, kad tešla prie jos neliptų.
Likusią tešlą galite supjaustyti stačiakampiais, taip atrodys įvairiau ir įdomiau.
Tešlos ruošinukus sudėkite ant išklotos kepimo popieriumi skardos, patepkite juos plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 220°C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Nuostabiai minkštus ir pikantiškus pyragėlius galėsite iš karto patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: