Jums reikės:
Tešlai:
- 2 stiklinių miltų
- 100 g sviesto
- 3 kiaušinių
- 200 g grietinės
- 10 g kepimo miltelių
- 250 g cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 1 citrinos (naudosime ir žievelę, ir citrinos sultis)
Kremui:
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 300 g kreminio varškės sūrio
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
Papuošimui:
- Mėtų lapelių ir citrinos griežinėlių (nebūtina)
Kaip gaminti?
- Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirame dubenyje išplakite sviestą ir cukrų iki purios kreminės masės. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Supilkite grietinę ir citrinos sultis, suberkite smulkintą citrinos žievelę. Palaipsniui suberkite sausus ingredientus. Plakite iki vientisos masės.
- Keksiukų formeles ¾ užpildykite tešla.
- Kepkite 180°C temperatūroje 20-25 minutes.
- Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
- Sviestą išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Sudėkite kreminį varškės sūrį ir plakite iki vientisos masės.
- Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį (naudokite žvaigždutės formos antgalį). Keksiukus papuoškite kremu ir mėtų lapeliais bei citrinos griežinėliais.
Skanaus!