Jums reikės:
Tešlai:
- 3 stiklinių miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 200 g margarino
- 2 kiaušinių
- 0,5 arb. š. sodos
- 0,5 arb. š. acto
Pertepimui:
- 50 ml vandens
- 100 g cukraus
- 25 ml konjako
Glaistui:
- 3 valg. š. cukraus
- 3 valg. š. kakavos
- 3 valg. š. pieno
- 50 g sviesto
Kaip gaminti?
- Margariną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Acte nugesinkite sodą ir supilkite į bendrą masę. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve atvėsti.
- Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą, patepkite aliejumi ir supilkite tešlą.
- Kepkite 180°C temperatūroje 15-20 minučių.
- Sumaišykite vandenį su cukrumi ir kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, nukelkite nuo ugnies ir įpilkite konjako. Užpilkite ant iškepto pyrago.
- Paruoškite glajų: sumaišykite cukrų, kakavą ir pieną. Kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, įdėkite sviesto ir išmaišykite.
- Paruoštą glaistą pilkite ant pyrago, palaukite, kol sustings.
- Supjaustykite stačiakampiais ir patiekite.
Skanaus!