Pristatome jums fantastišką, neįtikėtinai skanaus deserto receptą. Išbandžiau šį receptą sekmadienį, ir nuo to laiko vaikai prašo pyrago beveik kasdien.
Puikus fantastiško pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 6 kiaušinių baltymų
- Žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 1/4 šaukštelio citrinų rūgšties
- 2 šaukštų cukraus pudros
- 80 g paprastų miltų
Kremui:
- 6 kiaušinių trynių
- 150 g cukraus
- 1 g vanilino
- 200 ml pieno
- 1 valgomojo šaukšto paprastų miltų
- 100 g sviesto
Papuošimui:
- Baltojo šokolado
- Kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Pradžioje atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Į nedidelį puodą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, vaniliną ir viską išmaišykite šluotele.
Tada į mišinį supilkite pieną, gerai išmaišykite, suberkite miltus, pastatykite puodą ant viryklės ir maišykite, kol masė sutirštės.
Supilkite masę į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje.
Į dubenį sudėkite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite elektriniu maišytuvu, kol pasidarys putos.
Tuomet sudėkite citrinos rūgštį, cukrų, suplakite elektriniu maišytuvu ir palaipsniui persijokite miltus ir cukraus pudrą. Viską sumaišykite.
Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą torto formą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 min. 170°C temperatūroje.
Išėmę iš orkaitės, leiskite pyragui atvėsti, tada išimkite iš skardos ir nuimkite kepimo popierių.
Rankomis nulupkite viršutinę rudą tešlos dalį ir horizontaliai perpjaukite pusiau.
Dubenyje maišytuvu išsukite sviestą, palaipsniui sudėkite paruoštą kremą ir gerai išmaišykite.
Į konditerinį maišelį įdėkite įdaro (šiek tiek kremo atidėkite papuošimui) ir paskirstykite jį ant biskvito.
Tada ant viršaus uždėkite kitą biskvito dalį, ant viršaus užtepkite likusį kremą, aptepkite visą viršų ir šonus.
Viršų apibarstykite baltojo šokolado gabalėliais, šonus papuoškite kokoso drožlėmis ir viską kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kai desertas atvės, galėsite patiekti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: