Fantastiška štrudeliams kepti skirta tešla su jogurtu. Kepinys atrodys tarsi iš kepyklėlės, o virtuvėje tvyrantis kvapas bus neapsakomai malonus!
Išbandyti šį receptą įkvėpė viena skaitytoja, kuri pasidalino fantastiškos tešlos, kuri skirtas naminiam štrudeliui gaminti, receptu.
Galėsite jo paragauti su karšta kava.
Tai daug geriau nei klasikinė sluoksniuota tešla ir nesvarbu, kuo įdarysite štrudelius, jie patiks visai jūsų šeimai!
Siūlome pasirinkti obuolių ir graikinių riešutų įdarą, o į tešlą vietoj pieno įmaišyti jogurto!
Galite išbandyti aguonų, varškės ar vyšnių įdarą.
Štrudelis bus tikrai labai skanus, o tešlą galėsite pasigaminti iš anksto – ją galėsite laikyti šaldytuve ar net užšaldyti.
Jums reikės:
- 500 g miltų
- 250 g minkšto sviesto
- 200 ml natūralaus jogurto (gali būti paprastas arba rūgpienis)
- Šiek tiek druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
Gamybos eiga:
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
Jei tešla bus per daug tiršta, įpilkite pieno.
Palikite 1 valandai šaldytuve atvėsti.
Po to tešlą padalinkite į keturis vienodo dydžio gabalėlius.
Kiekvieną jų plonai iškočiokite ir įdarykite pagal savo skonį.
Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 180°C temperatūroje, kol kepinys taps auksinės spalvos.
Aguonų įdaras štrudeliui
Puikaus įdaro naminiam štrudeliui, pyragams ar kitiems naminiams desertams receptas.
Išbandžius vieną kartą, daugiau nebegaminsite kitokių įdarų! Rekomenduojame visiems, kurie nori sutaupyti laiko ir mėgsta desertus su aguonų įdaru.
Jums reikės:
- 350 g maltų aguonų
- 2-3 stiklinių maltų riešutų (galite naudoti parduotuvėje pirktus riešutus)
- Razinų ir cukraus pudros pasaldinti
Gamybos eiga:
Tiesiog viską sumaišykite ir naudokite įdarui.
Taip pat galite pagardinti šlakeliu romo ir citrinos žievele.
Tai priklauso nuo jūsų skonio.
Linkime gero skonio!